Kalıcı Makyaj Nedir

kalıcı makyaj nedir

Kalıcı Makyaj Nedir ?

Makyaj çoğu kadının hem gereksinim duyduğu, hem de bir alışkanlık, bir tutku haline getirdiği estetik işlemdir. Yüzdeki kusurları kapatmak veya yüzde belirgin olan hatları ve çizgileri daha da ön plana çıkarmak için yapılır. Makyaj aynı zamanda kişinin kendine ve çevresine duyduğu saygının da bir ifadesidir.

Sosyal hayatın içine girerken, insan içine karışırken, bir cemiyetin içine dahil olurken kıyafete, saçlara ve genel görüntüye verilen önem ve itina hem özsaygıya hem de başkalarına gösterilen saygıya dikkat çeker. Bu sebeple hanımlar özellikle makyaj konusunda son derece hassastır.

Kalıcı Makyaj Nedir ?

Makyajı önemseyen ama vakit darlığından da şikayet eden hanımların imdadına ise son zamanlarda yükselişe geçen ve çok da tutulan kalıcı makyaj işlemi yetişiyor. Sadece makyaj yapılması gereken zamanlarda değil; havuzda, denizde, saunada, spor yaparken, tatilde güneşlenirken de sanki makyajlıymışçasına, yüz kontürlerinin belirgin ve vurgulu olduğu bir ifade ve görünüm sunan kalıcı makyaj, en çok kaş, kirpik dipleri ve dudak bölgesine uygulanıyor. Başka bölgelere de yapılabilen kalıcı makyaj, daha çok yüz bölgesindeki kontürlemelerde kullanılmaktadır. Boya tatbik edilecek bölgenin renk tonlarına uygun pigmentlerin deri altına zerk edilmesiyle uygulanan bir yöntem olan kalıcı makyaj, makyaj yapmaya üşenenler ve sürekli makyajlı görünmek isteyen kadınlar için büyük bir kolaylık ve pratiklik sağlıyor.

Biraz daha detaya inecek olursak, Kalıcı makyaj, cildin belirli bölümlerine uygulanan bir tür pigmenit kozmetik işlemdir. Bu işlem, cilt üzerinde kalıcı olarak kalıp son derece doğal ve güzel bir görünüm sağlamayı amaçlar. Kalıcı Makyaj İşlemleri şunlardır.

Kıl Tekniği İle Kalıcı Kaş
Pudralama Tekniği İle Kalıcı Kaş
Kalıcı Eyeliner
Kalıcı Babyliner
Dudak Kontürü
Dudak Vitamini
Dudak Renklendirme

Kalıcı makyaj, ciltteki pigmentleri değiştirerek cilt rengini değiştirir. Bu nedenle, işlemden önce profesyonel bir kalıcı makyaj uzmanı tarafından cilt rengi ve tipi ölçülür ve uygun pigmentler seçilir. Bu sayede, işlem sonrasında ciltteki renkler doğal görünür.

Kalıcı makyajın avantajları arasında, sabah uyandığınızda makyaj yapmanıza gerek kalmaması, suya ve havaya dayanıklı olması ve günlük makyaj malzemelerinden tasarruf etmenizi sağlaması sayılabilir. Ancak, işlem bazı riskleri de beraberinde getirir. Bu nedenle, işlemi yaptıracağınız kişinin uzmanlığı ve işlemi yapacağı ekipmanların kalitesi önemlidir.

Salonumuzda Kalıcı Makyaj işlemlerini 2022 Kalıcı Makyaj Kıl Tekniği Türkiye Birincisi Özlem Katırcıoğlu yapmaktadır. Kendisine sonuna kadar güvenebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kalıcı Makyaj Konuları

Kalıcı Makyaj Nedir

Kalıcı Makyaj Nedir ? Makyaj çoğu kadının hem gereksinim duyduğu, hem de bir alışkanlık, bir tutku haline getirdiği estetik işlemdir. Yüzdeki kusurları kapatmak veya yüzde

Devamını Oku»
Ankara Kalıcı Makyaj
Shopping Cart